فهرست مطالب
Toggleاگر نگاهی به اطراف خود بیندازید بهسادگی میتوانید دستگاههایی را ببینید که در یک زمان مشخص، عملکرد ویژهای دارند. از خانههای هوشمند و آسانسورها گرفته تا دستگاهها و فرآیندهای پیچیده در کارخانهها همه به شکلی تنظیم شدهاند که در کمترین زمان، بدون دخالت انسان، به بهترین شکل، کاری را برای ما انجام دهند.
در این مقاله با مفهوم اتوماسیون صنعتی، مشاغل مرتبط با آن، شیوههای درآمدزایی از آن و تقریبا هر آنچه که نیاز است در این باره بدانیم، آشنا میشویم. برای ورود به دنیای اتوماسیون صنعتی بهتر است، ابتدا با مفهوم اتوماسیون آشنا شویم. با ماهر همراه باشید.
اتوماسیون صنعتی چیست؟
کلمه اتوماسیون یا Automation از Operation (عملکرد) و Automatic (خودکار) ساخته شده است. در حقیقت اتوماسیون خودکارسازی عملکرد سیستمها و دستگاهها در مکانهای مختلف با استفاده از ماشین و تکنولوژیهای جدید، برای کاهش یا حذف نیروی انسانی است. همانطور که در ابتدای مقاله بیان کردیم، اتوماسیون صنعتی کاربردهای زیادی در زندگی بشر دارد و تقریبا در تمام مکانها قابل اجرا است.
اتوماسیون صنعتی کجا کاربرد دارد؟
با توجه به مزایایی که اتوماسیون صنعتی ایجاد میکند، در بیشتر مکانها قابل مشاهده است. در دنیا تقریبا همه چیز در حال تغییر است و این تغییر افراد را به سمت اتوماسیون کردن کارها سوق میدهد. در ادامه کاربردهای اتوماسیون را توضیح میدهیم.
- خانههای هوشمند: همانطور که تا به حال در اخبار و فضای مجازی دیدهاید، خانههای هوشمند طرفداران ویژه خود را دارند و همین موضوع باعث ایجاد بازار کار در این زمینه شده است.
- بیمارستانها: در بیمارستان اتاق بیماران، آزمایشگاه، اتاق عمل و سایر بخشها میتوانند اتوماسیون شوند. برای مثال اتاق بیمار را در نظر بگیرید، بیماران در تخت خود میتوانند به راحتی نور اتاق، شرایط تهویه، سرمایش، گرمایش را تنظیم و نیازهای خود را از طریق تبلت یا HMI کنار تخت رفع کنند.
- ادارات: ادارات نیز همانند خانههای هوشمند میتوانند، اتوماسیون شوند.
- اماکن ورزشی: برای مثال تهویه، سرمایش و گرمایش ورزشگاه را میتوان از طریق اتوماسیون کنترل کرد.
- کارگاهها: در کارگاهها میتوان دستگاهها را اتوماسیون کرد تا فرایند های تولید بهصورت خودکار انجام شود.
- کارخانهها: برای کارخانهها هم مانند کارگاه میتوان دستگاهها را اتوماسیون کرد تا سرعت و دقت فرآیندها بالا برود و همچنین در وقت و انرژی نیز صرفهجویی شود.
- پتروشیمی و پالایشگاهها: با توجه به حساس بودن کار در این محیطها نیاز است که فرآیندها با دقت و در زمان مشخص انجام شوند تا به نیروی کار، مواد اولیه و تجهیزات خسارت وارد نشود.
- بنادر: در بنادر برای بارگیری، تخلیه کشتیها و جابهجایی کالا و مواد میتوان از اتوماسیون کمک گرفت تا سرعت کار بالا رود و خسارتی به بار وارد نشود.
- سطح شهرها: در سطح شهر میتوان به درهای هوشمند، پارکینگها، آسانسورها، مترو و سایر مواردی اشاره کرد که به کمک اتوماسیون شرایط را برای شهروندان آسان میکنند.
- گلخانهها: در گلخانهها دما و رطوبت دو معیار مهم هستند که می توان از اتوماسیون برای کنترل آنها کمک گرفت.
اتوماسیون در دنیای امروز بیش از هر جای دیگری محبوبیت خود را در صنعت نشان داده است. به همین خاطر اتوماسیون صنعتی یکی از شاخههای پرطرفدار و با درآمد بالا محسوب میشود.
اتوماسیون صنعتی چیست؟
خودکار کردن عملکرد سیستمها و دستگاهها در صنعت، اتوماسیون صنعتی است که مزایای زیادی را همراه دارد و همین موضوع باعث شده تا با سرعت گسترش پیدا کند و علاقهمندان زیادی داشته باشد.
هنگام اتوماسیون کردن فرآیندها در صنعت، مهندسان با بکارگیری دانشِ فنی خود و پیادهسازی فرآیندِ کنترلی به کمک تجهیزات، نرمافزارها و روشهای خاص، سیستمها را طوری برنامهریزی میکنند که بدون دخالت انسان پروسه تولید، تعمیر، ساخت و سایر فعالیتهای صنعت را انجام دهند.
اتوماسیون صنعتی برای بشر مزایای زیادی فراهم میکند و به همین خاطر در تمام بخشهای صنعت قابل مشاهده بوده و جایگاه ویژهای دارد.
مزایای اتوماسیون
از دلایل محبوبیت اتوماسیون صنعتی، مزایایی است که برای انسان و سیستمهای کنترلی ایجاد میکند. در ادامه آنها را بیان میکنیم.
- کاهش هزینههای تولید
- کنترل و مانیتورینگ دقیق پارامترها
- تولید انبوه
- بهبود عملکرد سیستم
- افزایش کیفیت محصول
- افزایش ایمنی
- افزایش درآمد
- جمعآوری اطلاعات مفید از خطوط تولید
- افزایش بهرهوری
- صرفهجویی در زمان
- بهبود ظرفیت انسانی
برای مثال با اتوماسیون کردن یک کارخانه، سنسورها هنگام نزدیک شدن فرد به محیطِ پر خطر به کنترلر سیگنال ارسال میکنند و با به صدا در آمدن آژیر فرد از آنجا فاصله میگیرد.
فرض کنید در کارخانه تولید نوشابه هستید، با اتوماسیون کردن خط تولید، بطریها با سرعت بیشتر حرکت میکنند و با دقت پر میشوند، بنابر این در زمان و هزینه صرفهجویی میشود و همچنین به نیروی انسانی برای پر کردن بطریها نیازی نیست.
نرمافزارهای اتوماسیون صنعتی
در اتوماسیون صنعتی نرمافزارهای زیادی وجود دارد که میتوانید با تسلط بر آنها به نیازهای موجود در بازار کار اتوماسیون صنعتی پاسخ دهید و به درآمد برسید. در ادامه تعدادی از این نرمافزارها را معرفی میکنیم.
- نرمافزار labview: یک نرمافزار مانیتورینگ صنعتی از شرکت National Instruments است. برای مشاهده، کنترل و دریافت داده از یک سیستم کنترلی استفاده میشود. این نرمافزار فضای کاربر پسند و گرافیکی دارد.
- نرمافزار SCADA: این نرمافزار از رایانهها، ارتباط داده شبکهای و رابط کاربری گرافیکی استفاده میکند تا فرآیندهای نظارتی را مدیریت کند. برای ارتباط برقرار کردن با ماشینآلات از وسایل جانبی مثل پیالسی یا کنترلکنندههای پیآیدی گسسته استفاده میکند.
- نرمافزار SIMATIC: نرمافزار شرکت زیمنس است که برای برنامهنویسی کنترلرهای مختلف استفاده میشود.
- نرمافزار EPLAN: نرمافزار مهندسی است که برای طراحی و نقشهکشی سیستمهای الکتریکی به ویژه تابلو برق استفاده میشود.
نرمافزارهای شرکتهای زیمنس، دلتا و فتک
در ادمه با مهمترین نرمافزارهای شرکتهای زیمنس، دلتا و فتک آشنا میشویم. با توجه به پروژه و شرایط کنترلی میتوانید از هر یک از این نرمافزارها استفاده کنید.
نرمافزارهای شرکت زیمنس
- STEP7-Micro WIN SMART
- WinCC Unified
- TIA Selection Tool
- TIA 18 : TIA Portal STEP7 Professional 18 TIA Portal STEP7 Safty 18 TIA Portal WinCC Professional 18 Simatic Key Installer EKB 18
- SINAMICS Startdrive Advanced v181
- SIMATIC ProSave
- STEP7-Micro WIN SMART
- S7-200 SIMULAR
- SIMATIC PLCSIM Advanced TIA Portal
نرمافزارهای شرکت دلتا
- Delta DCISoft
- ISPSoft
- TPEditor
- LCSoft
- VNC
- DOPSoft
- CANopen
نرمافزارهای شرکت فتک
- FVDesigner
- FvRT
- FVDesigner
- WinProladder
- PM Designer
بخش بزرگی از دنیای اتوماسیون صنعتی را PLCها، HMIها و نرمافزارهای آنها شامل میشوند که برای آشنایی بیشتر با آنها میتوانید مقالههای زیر را بخوانید:
برای ورود به بازار کار اتوماسیون صنعتی چه مهارتی نیاز است؟
در صورتی که قصد ورود به دنیای اتوماسیون صنعتی را دارید، باید نحوه کار با plc و درایو را آموزش ببینید. برای کار با این تجهیزات علاوه بر آشنایی با سختافزار و نرمافزارهای plc و شناخت انواع درایو و نحوه تنظیم پارامتر آنها باید با فرایندهای صنعتی، دستگاهها، مفاهیم پایه برق، تجهیزات برق صنعتی، مدارات قدرت و فرمان، هیدرولیک و پنوماتیک آشنا باشید.
با توجه به وجود رقابت سنگین در صنعت و سختیهای ورود به کار در این حوزه، آکادمی ماهر با تهیه دورههای آموزشی، شرایطی را فراهم کرده است تا با آموزشهای عملی در مدت زمان کوتاه، آمادگی ورود به بازار کار برق و اتوماسیون صنعتی را داشته باشید.
بازار کار اتوماسیون صنعتی چگونه است؟
بازار کار در ایران
ایران بستر خوبی برای درآمدزایی در زمینه اتوماسیون صنعتی است. با توجه به این که کارخانهها و کارگاههای زیادی با سیستمهای قدیمی در حال تولید و کار هستند، بهراحتی میتوان از این فرصت برای هوشمندسازی آنها استفاده کرد.
آینده اتوماسیون صنعتی باتوجه به پیشرفت علم و تکنولوژی همیشه رو به صعود است و جایگاه انسان در چرخه اتوماسیون صنعتی متناسب با آن تغییر میکند. بنابراین برای رشد در صنعت، هر روز باید اطلاعات جدید کسب کنیم و خود را نسبت به نرمافزارها و سختافزارهای جدید بهروز نگه داریم.
مشاغل مرتبط با برق و بهطور ویژه اتوماسیون صنعتی در دنیا بسیار محبوب هستند و موقعیتهای شغلی زیادی در این حوزه وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا میشویم.
بازار کار در آلمان
برای تکنسینها و مهندسان برق در کشور آلمان فرصت استخدام در شرکتهای ساخت ماشینآلات و تجهیزات الکتریکی وجود دارد. آنها میتوانند بهعنوان ناظر کیفی محصولات یا فرایندهای تولید در صنایع مرتبط با برق مشغول به فعالیت شوند.
بسیاری از شهرهای آلمان نیروهای ماهر در زمینه برق و اتوماسیون را جذب میکنند. سه شهر برلین (Berlin)، کلن (Cologne) و هامبورگ (Hamburg) به ترتیب از پر درآمدترین شهرها برای مهندسین برق هستند.
مشاغل مرتبط با اتوماسیون صنعتی
اتوماسیون صنعتی بخش بسیار بزرگ و مهمی از صنعت برق بوده و به همین دلیل تعداد مشاغل مرتبط با این حرفه بسیار زیاد است که در ادامه آنها را معرفی میکنیم.
- اجرای پروژه
- طراحی سیستمهای اتوماسیون صنعتی
- مشاور پروژههای صنعتی
- تدریس
- برنامهنویسی PLC و HMI
- تعمیر و عیبیابی تجهیزات
- خرید و فروش تجهیزات
- تولید تجهیزات
- اپراتور دستگاه
- محقق
- سایزینگ و برآورد هزینهها
- نظارت بر فرآیندها و کیفیت محصولات
- محاسبات و تطبیق استانداردها
- مدیریت و سازماندهی
بعد از بررسی موقعیتهای شغلی و آموزش دیدن در حیطه مورد نظر، اولین قدم جست و جو برای کار است و سوالی که همیشه ذهن افراد را به خود مشغول میکند، چگونگی ورود به بازار کار است.
چگونه وارد بازار کار اتوماسیون صنعتی شویم؟
روشهای زیادی برای ورود به بازار کار اتوماسیون صنعتی و حتی سایر رشتهها وجود دارد، که بسته به موقعیت جغرافیایی و مهارتهای شما متفاوت است. در ادامه مطلب، راهکارهایی ارائه میکنیم تا بتوانید موقعیت شغلی مناسب خود را انتخاب کنید.
روش اول ورود به بازار کار
سادهترین و اولین روشی که برای همه افراد در دسترس است، مراجعه به آگهیهای استخدامی و استفاده از پلتفرمها کاریابی است. در آگهیهای استخدام متناسب با میزان مهارت و تجربهای که در زمینه اتوماسیون صنعتی دارید میتوانید یک یا چند موقعیت شغلی مناسب را انتخاب و برای ارسال رزومه اقدام کنید.
در این روش مهمترین شرط برای دعوت به مصاحبه کاری، داشتن یک رزومه قوی است. مجموعه ماهر دانشپذیران خود را تا ساخت یک رزومه قابل قبول همراهی و شرایطی را فراهم میکند تا آنها بتوانند بعد از گذراندن دورههای آموزشی با دریافت دو مدرک (مدرک آکادمی ماهر و مدرک فنی و حرفهای) سریعتر برای ورود به بازار کار اقدام کنند.
رزومه شما میتواند شامل مدرک تحصیلی، دورههایی که گذراندهاید، تجربه کار با دستگاهها یا تجهیزات، سابقه فعالیت در سایر شرکتها باشد. این رزومه را از طریق ایمیل برای شرکتهایی که از لیست آگهیها استخراج کردهاید ارسال کنید و منتظر تماس برای هماهنگی مصاحبه باشید.
همچنین میتوانید رزومه خود را در پلتفرمهای کاریابی بارگذاری کنید تا کارفرماها به رزومه شما دسترسی داشته باشند و موقعیتهای شغلی موجود در زمینه اتوماسیون صنعتی و مرتبط با اتوماسیون را متناسب با توانمندی که دارید به شما پیشنهاد کنند. حتی میتوانید به صورت حضوری به شهرکهای صنعتی بروید و رزومه خود را ارائه کنید.
روش دوم ورود به بازار کار
روش بعدی مناسب افرادی است که تجربه و مهارت کمتری دارند و برای دوره دیدن به مراکز آموزشی مراجعه میکنند. معمولا اساتید خبره دانشگاهها و مراکز آموزشی شبکه ارتباطی خوبی با کارفرماها و بازار کار دارند. همین موضوع شانس شما را برای ورود به بازار کار اتوماسیون افزایش میدهد.
برای مثال شما برای برنامهنویسی PLC به یک مرکز آموزشی مراجعه میکنید. اگر برای یادگیری مطالب، انرژی و زمان کافی بگذارید و یکی از برترینهای دوره باشید، حتما برای شرکت در پروژهها و پیشنهادهای کاری، مهارت شما را بهکار میگیرند.
- در صورتی که در یکی از حرفههای زیر مشغول هستید، میتوانید از شبکههای اجتماعی برای ورود به بازارکار استفاده کنید.
- فروشنده یا تامینکننده تجهیزات
- ارائه دهنده خدمات
- تعمیرکار
- برنامهنویس
- مجری پروژه
- طراح
- مدرس
حتما نمونه تجهیزات، پروژهها، نمونه کار، سبک آموزش و هرآنچه که مرتبط با مهارت و حرفهتان میشود را در معرض دید عموم قرار دهید و به نوعی بازاریابی دیجیتال انجام دهید. به این شیوه میتوانید شبکهسازی کنید و خیلی سریعتر به درآمد برسید.
روش سوم ورود به بازار کار
این روش بیشتر برای علاقمندان به اجرای پروژه و کار بهصورت فریلنس مناسب است. در ابتدای کار میتوانید بهعنوان کارآموز دانش تئوری خود را با عمل همراه کنید، بعد از کسب تجربه نسبی، با گرفتن پروژههای کوچک وارد بازار کار شوید و کسب و کار خود را توسعه دهید.
برای مثال اگر علاقمند به کار در صنایع فولاد و سایر بخشهای صنعت بهعنوان اتوماسیون کار هستید، میتوانید با مبانی و دستورات PLC در PLCهای سادهتر شروع کنید. بعد از تسلط کامل بر فرایندها و دستورات و مدارات فرمان و نحوه پیاده سازی سناریوهای صنعتی میتوانید PLCهای با ورودی و خروجیهای بیشتر و دستورات کامل و پیچیدهتر را آموزش ببینید و وارد صنایع و پروژههای بزرگتر شوید.
در صورتی که تمایل به یادگیری مفاهیم و دستورات مورد نیاز جهت کار با PLC و پیاده سازی فرایند کنترلی را دارید، پیشنهاد ما دوره آموزشی اتوماسیونکار ماهر است.
روش چهارم ورود به بازار کار
روش دیگر مناسب افرادی است که علاقهمند به تدریس مباحث اتوماسیون صنعتی هستند. برای ورود به این حوزه باید علاوه بر تسلط به مباحث تئوری، تجربه کار عملی در صنعت را نیز داشته باشید.
زمانی در جایگاه یک مدرس موفق خواهید بود که بتوانید در عین سادگی، مطالب و مفاهیم پیچیده را بیان کنید. این کار نیازمند درک و تجربه کافی شما در مورد موضوعی است که قصد تدریس آن را دارید.
دورههای آموزشی زمانی ارزشمند هستند که بتوان آنها را در صنعت اتوماسیون بهکار گرفت و چالشهای موجود را با نکاتی که بیان میکنید، برطرف کرد.
روش پنجم ورود به بازار کار
علاقمندان به فروش و تامین تجهیزات در دنیای اتوماسیون، راه تقریبا هموارتری برای ورود به دنیای برق و اتوماسیون و درآمدزایی از آن را دارند، زیرا هر روز تجهیزات با قابلیتهای جدید وارد بازار میشوند، تجهیزات قبلی دچار مشکل شده و نیاز به تعویض دارند، پروژههای اجرایی جدید نیاز به تجهیزات جدید دارند، بنابراین همیشه نیاز برای محصولات و تجهیزات در صنعت برق احساس میشود.
برای فروش تجهیزات اتوماسیون باید با فرآیندهای صنعتی، عملکرد و ساختمان تجهیزات آشنا باشید تا بتوانید در خرید و تهیه تجهیزات به مشتریهای خود مشاوره داده و به آنها کمک کنید تا خرید درستی داشته باشند.
برای مثال، شما تامین کننده PLC هستید، مشتری به شما مراجعه کرده و درخواست خرید یک PLC را متناسب با پروژه خود دارد. نیاز است که شما دید درستی نسبت به فرایند داشته باشید تا بتوانید تجهیز مورد نیاز را در رنج قیمت و با مشخصات فنی مناسب به مشتری ارائه کنید. ضمن اینکه داشتن دید فنی و استفاده از تکنیکهای فروش به شما کمک میکند علاوه بر PLC تجهیزات جانبی مثل کارتها سنسورها، سوئیچها و … را نیز متناسب با این پروژه پیشنهاد کرده و بفروشید.
در دوره آموزشی برق صنعتی ماهر تجهیزات برق صنعتی و نحوه عملکرد آنها، مدارات قدرت و فرمان و در دوره اتوماسیونکار ساختمان PLC، نحوه عملکرد و تهیه لیست ورودی خروجیها جهت تهیه تجهیزات پروژه بهطور کامل آموزش داده شده است که در صورت تمایل می توانید از آنها برای افزایش دانش خود استفاده کنید.
ویژگیهای یک اتوماسیون کار ماهر
با توجه به حساسیت کار و خسارتهای جبران ناپذیری که در اثر کوچکترین مشکل به سیستم کنترلی وارد میشود، یک اتوماسیون کار باید، مهارتهای زیر را داشته باشد:
- دقت و تمرکز کافی
- اطلاعات به روز
- نظم و برنامهریزی در کار
- توانایی حل مسئله
- خلاقیت در کار
- توانایی کار گروهی
مهارتهای یک اتوماسیون کار ماهر
یک اتوماسیون کار برای فعالیت در صنعت باید تعدادی مهارت خاص داشته باشد. این مهارتها باعث افزایش دانش فنی و عملکرد بهتر مهندسین و تکنسینها میشود که در ادامه به تعدادی از این مهارتها را اشاره میکینم.
- تسلط همزمان به سختافزار و نرمافزار
- آگاهی کامل نسبت به فرایند کنترلی
- شناخت کافی نسبت به تجهیزات
- تسلط نسبتاً خوب به زبان انگلیسی
- مدیریت هزینههای اجرای پروژه
نکات درآمدزایی از اتوماسیون صنعتی
در دنیای اتوماسیون، نکاتی وجود دارد که با به کارگیری آنها میتوان سطح کیفیت پروژه به لحاظ فنی و اقتصادی را بالا برد. این نکات را در ادامه بررسی میکنیم.
- زبان تخصصی و عمومی خود را تقویت کنید تا بتوانید در بازار بینالمللی ورود کنید و به اطلاعات روز دنیا دسترسی داشته باشید.
- حتما به مشتریان خود خدمات ارائه دهید.
- در قراردادها و خرید و فروش تجهیزات منفعت طرفین را در نظر بگیرید.
- بالاتر از انتظار کارفرما و مفاد قرارداد، بهصورت معقول خدمات ارائه دهید.
- در صورتی که کارفرما از مشتریان سابق شماست و یا توسط شخصی به شما معرفی شده است، تخفیف ویژه در نظر بگیرید.
- اگر برنامهنویس هستید، فایل برنامه را در اختیار کارفرما قرار دهید.
- همیشه اطلاعات خود را بهروز نگهدارید و همیشه در حال یادگیری باشید.
سؤال:
آیا مشغول کار در زمینه اتوماسیون صنعتی هستید؟!
نظر و تجربه خود را درباره بازار کار اتوماسیون صنعتی با ما در میان بگذارید.
میزان درآمد اتوماسیون صنعتی چقدر است؟
درآمد اتوماسیون در اروپا و امریکا
با توجه به مهارت، شرایط کاری، شرکت و سایر مسائل موجود در کار درآمد در اروپا بین ۶ تا ۱۰ هزار یورو و در آمریکا بین ۱۰ تا ۲۰ هزار دلار است.
درآمد اتوماسیون در ایران
اتوماسیون صنعتی دنیای وسیعی است و درآمدزایی از آن به شدت به مهارت، موقعیت شغلی و پروژه، شرکت و سایر مسائل بستگی دارد. ممکن است در یک شرکت خاص بهعنوان سرپرست یا بهصورت خویشفرما روی پروژههای مختلف مشغول باشید. بنابراین نمیتوان درآمد دقیقی را برای اتوماسیون صنعتی تخمین زد. در ایران درآمد تقریبا از ۱۰ میلیون شروع شده و میتواند تا سقف میلیارد در پروژههای خاص و بزرگ هم باشد.
جمعبندی
در این مقاله، مشاغل مرتبط با اتوماسیون صنعتی را معرفی کردیم. راههای درآمدزایی از اتوماسیون، نرمافزارها، ویژگیها و مهارتهایی که نیاز است بهعنوان یک اتوماسیونکار موفق برای ورود به دنیای صنعت داشته باشید را توضیح دادهایم. با افزایش مهارتهای فنی و عمومی و استفاده از نکات کسب درآمد از اتوماسیون صنعتی میتوانید به بازار کار اتوماسیون صنعتی ورود کرده و به درآمد برسید.
سوالات متداول
تقریبا درآمد plc کاران و اتوماسیون کاران در ایران ۷۰ تا ۸۰ درصد نسبت به کشورهای توسعه یافته کمتر است.
بله کار با درایو، تجهیزات ابزار دقیق و عملگرها همه در حیطه اتوماسیون صنعتی قرار میگیرد.
برای ورود به بازار کار اتوماسیون میتوانید با PLCهای فتک، درایوها، برنامهنویسی، مونتاژ تابلو، کار با تابلوهای هیدرولیک و پنوماتیک و … شروع کنید.
باتوجه به پیشرفت علم و تکنولوژی، صنعت هر روز در حال پیشرفت است. دستگاهها به روز میشوند، خطوط تولید در حال تغییر هستند و در این بین نیاز به مهندسین اتوماسیون صنعتی همیشه احساس میشود.
مهندس خیلی مخلصیم من در حال حاضر پروژه کارخانه ساخت رزین و رنگ رو گرفتم خودم تجربه نداشتم تو کار اتوماسیون کارهای لودسل گذاری و نصب نمایشگرها رو خودم انجام دادم برای کار اتوماسیون از یه مهندس دیگه کمک گرفتم اینارو گفتم که برسم به این جمله که واقعا دمت گرم من آدم ریسک پذیری نبودم و کلا
می ترسیدم بخوام کاری رو شروع کنم حتی کاری که داخلش تخصص داشتم از وقتی که با شما از لحاظ دنیای مجازی آشنا شدم نمیدونی چه کارهایی رو قبول میکنم و انجام میدم این یک سمت موضوع بود از یه طرف من تو کار برق ۱۰۰نیستم ولی ۷۰هستم ولی به خاطر اینکه دوباره بخوام پایم قوی بشه اومدم از برق صنعتی شروع کردم به آموزش دیدن پیش شما الان تازه میفهمم چقدر ما دوره تحصیلمون بازیگوشی میکردیم و گوش به نکات نمیدادیم تازه برام داره مشخص میشه که الکترون چیه پروتون چیه دمت گرم
در آخر هم میخوام بگم من به نیا دوره اتوماسیون میخواستم دوره شما شرکت کنم فقط به عشق انرژی و تدریس قشنگت شروع کردم از اول بیام برسم به آخر خدا همیشه تنت رو سالم و قوی نگه داره البته اینم بگم من الان یک هفته هست که شروع کردم به کسب آموزش شما
درود بر شما مهندس جان. از شنیدن موفقیتهای شما خیلی خیلی خوشحالیم، دم شما گرم ممنون از انرژی مثبتتون.